De leukste plekken om aan je roadtrip door Washington toe te voegen

Een roadtrip door Washington is een gaaf avontuur wat je met je vrienden, gezin of andere familieleden kunt plannen. Deze prachtige staat heeft zoveel te bieden! Denk aan ruige kustlijnen, dichte bossen en gezellige steden. Houd je van natuur, cultuur of gewoon een goede kop koffie? Washington heeft het allemaal voor je in de aanbieding. Op deze pagina lees je meer over de leukste plekken die je absoluut niet mag missen tijdens jouw roadtrip door Washington.

Seattle is de perfecte start van je roadtrip door Washington

Een handige eerste stop in Washington is Seattle, de grootste stad van de staat. Deze stad staat bekend als de thuisbasis van Starbucks en de iconische Space Needle. Seattle is een stad waar je makkelijk een paar dagen kunt doorbrengen. Bezoek de Pike Place Market, één van de oudste boerenmarkten in de VS, en proef lokale specialiteiten zoals vers gevangen vis en zelfgemaakte kazen. Maak een ritje naar Kerry Park voor een adembenemend uitzicht over de stad en Mount Rainier op de achtergrond.

Breng een bezoek aan het Museum of Pop Culture en het Chihuly Garden and Glass museum, beide unieke ervaringen die je niet snel zal vergeten.  Seattle is de perfecte plek om je roadtrip door Washington te beginnen, want vanaf hier kun je makkelijk de rest van de staat verkennen.

Het Olympic National Park is beeldschoon

Na het verkennen van de stedelijke charme van Seattle, is het tijd om de natuur in te duiken. Olympic National Park is een must-see voor elke roadtrip door Washington. Dit nationale park is één van de meest diverse natuurgebieden van de staat, met regenwouden, bergen en een wilde kustlijn. Een populaire activiteit die je hier kunt doen is wandelen door het Hoh Rain Forest. Hier wandel je tussen gigantische bomen bedekt met mos, terwijl je geniet van de rust en stilte van de natuur. Voor de avontuurlijke types is er de mogelijkheid om de toppen van de Olympic Mountains te beklimmen of een kajaktocht te maken langs de ruige kust van het park.

Bezoek de San Juan eilanden! Hier kun je eilandhoppen tijdens je roadtrip door Washington

Een unieke toevoeging aan je roadtrip door Washington is een bezoek aan de San Juan eilanden. Deze idyllische eilandengroep ligt in Puget Sound en is alleen bereikbaar per veerboot. Op de eilanden kun je genieten van een ontspannen sfeer, prachtige landschappen en gave buitenactiviteiten. Maak een walvisexcursie en spot orka’s, bultruggen en zeehonden. Of huur een fiets en verken de eilandjes op je eigen tempo. Op Orcas Island kun je de Mount Constitution beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de eilanden en zelfs Canada op heldere dagen. Dit is de perfecte plek om even te ontspannen en te genieten van het eilandleven tijdens je roadtrip door Washington.

Mount Rainier National Park brengt je dichtbij een vulkaan

Tijdens je roadtrip door Washington wil je in ieder geval een bezoek aan Mount Rainier National Park brengen. Mount Rainier is een actieve vulkaan en de hoogste berg van de staat. Het park biedt activiteiten voor avonturiers en natuurliefhebbers. In de zomer kun je hier prachtige wandelingen maken door bloemenvelden en langs bergmeertjes, terwijl de winter ideaal is voor sneeuwschoenwandelingen en skiën. De Skyline Trail is één van de populairste wandelroutes en biedt geweldige uitzichten op de vulkaan. Vergeet je camera niet, want je zal hier gegarandeerd de mooiste foto’s maken.

Leavenworth is een beetje het Beieren van Washington

Ben je op zoek naar een unieke stop tijdens je roadtrip door Washington? Maak dan zeker een tussenstop in Leavenworth, een charmant stadje dat is ingericht als een Beiers dorpje. Met zijn houten chalets, bloembakken vol geraniums en traditionele Duitse architectuur, voelt het alsof je een stukje Beieren midden in de Amerikaanse wildernis hebt gevonden. Leavenworth is een fantastische plek om te stoppen voor een lekkere maaltijd of een biertje in een van de Duitse bierhallen. In de winter is dit stadje omgetoverd tot een winterwonderland met een kerstmarkt en verlichte straten. Maar ook in de zomer kun je hier volop genieten van wandelingen in de bergen, wildwaterraften of een bezoek brengen aan één van de nabijgelegen wijngaarden.

De Snoqualmie Falls zijn indrukwekkende watervallen dicht bij Seattle

Als je op zoek bent naar een snel uitstapje tijdens je roadtrip door Washington, is een bezoek aan Snoqualmie Falls een goede keuze. Deze indrukwekkende watervallen liggen op slechts 45 minuten rijden van Seattle en vormen een prachtig natuurlijk spektakel. De watervallen zijn 82 meter hoog en bieden een adembenemend uitzicht, vooral na een regenbui als de waterstroom op zijn krachtigst is. Snoqualmie Falls is een populaire bestemming voor dagjesmensen. Je kunt hier makkelijk een paar uurtjes doorbrengen met wandelen, picknicken of genieten van het uitzicht. In de omgeving vind je ook het charmante stadje Snoqualmie, waar je een historische treinrit kunt maken of een bezoek kunt brengen aan het Northwest Railway Museum.

Palouse Falls is een verborgen parel tijdens je roadtrip door Washington

Palouse Falls is één van de best bewaarde geheimen van Washington en een absolute must-see tijdens je roadtrip door Washington. Deze indrukwekkende waterval ligt in het zuidoosten van de staat, in een afgelegen, maar prachtige regio die bekend staat om glooiende heuvels en diepe kloven. De waterval zelf stort 60 meter naar beneden in een kloof. Palouse Falls State Park is een geweldige plek om te wandelen en te picknicken.

Boek je accommodaties alvast en stippel zo je route uit

Wanneer je op het punt staat om een roadtrip door Washington State te boeken, kun je alvast kijken waar je het liefste wil overnachten. Door her en der in de buurt van de plekken die je wil bezoeken boekt, krijgt de route die je zal afleggen al snel vorm! Kies je voor een fijn hotel, een gezellige camping of een unieke B&B? De slimme tussenstop planner op onze website kan je in één keer de beste opties laten zien. Zorg dat je op tijd boekt, zodat je zeker weet dat je favoriete plekken nog vrij zijn. Wanneer je in Washington aankomt, is het ook slim om van tevoren alvast een auto te huren. Met een terreinwagen zorg je ervoor dat je de mooiste plekken in de natuur zonder stress kunt bereiken! Het scheelt dat de meeste auto’s in Amerika groot zijn. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *