De beste plekken om aan je roadtrip door Nevada toe te voegen

Nevada is misschien wel één van de meest onderschatte staten van de VS als het gaat om roadtrips. Veel mensen denken direct aan de glitter en glamour van Las Vegas, maar er is zoveel meer te ontdekken in de Silver State. Denk aan verlaten woestijnen, charmante kleine stadjes en adembenemende natuurparken! Een roadtrip door Nevada biedt voor ieder wat wils. Weet je nog niet welke route je wilt rijden? Hier lees je alvast welke plekken je absoluut aan je roadtrip door Nevada kunt toevoegen.

Las Vegas is de ideale start van je roadtrip door Nevada

Een roadtrip door Nevada start je het beste met een bezoek aan Las Vegas. Deze stad staat natuurlijk bekend om zijn casino’s, spectaculaire shows en eindeloze entertainmentmogelijkheden. Maar Las Vegas biedt meer dan alleen dat! Maak een wandeling over de beroemde Strip en bezoek iconische plekken zoals de Bellagio-fonteinen en het Luxor Hotel. Bezoek ook zeker Fremont Street, het oude centrum van Las Vegas, waar je een glimp kunt opvangen van het Las Vegas van vroeger.

Voor wie iets rustigers wil, is er de Red Rock Canyon, op slechts een half uurtje rijden van de stad. Hier kun je gave wandelingen maken en genieten van prachtige rotsformaties. Het is de leukste plek om je roadtrip door Nevada te beginnen met een vleugje natuur.

De Hoover Dam laat je een indrukwekkend staaltje techniek zien

Op een uurtje rijden van Las Vegas vind je de Hoover Dam, één van de grootste en meest indrukwekkende stuwdammen ter wereld. Deze dam, gebouwd in de jaren ’30, ligt op de grens tussen Nevada en Arizona en is een absolute must-see tijdens je roadtrip door Nevada. Je kunt een rondleiding volgen om meer te leren over de geschiedenis en bouw van de dam, of gewoon genieten van het spectaculaire uitzicht over Lake Mead, het grootste door mensen gemaakte meer in de VS. Een fotomoment dat je niet wil missen!

Het Valley of Fire State Park biedt je een kleurrijke verrassing

Eén van de mooiste natuurparken in Nevada is het Valley of Fire State Park. Dit park ligt op ongeveer een uur rijden van Las Vegas en biedt een landschap dat je gezien moet hebben om het te geloven. De felrode zandstenen rotsformaties lijken te gloeien in het zonlicht, waardoor je het gevoel hebt dat je op een andere planeet bent beland. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, zoals de Fire Wave Trail, waar je door rotsformaties loopt. Vergeet niet genoeg water mee te nemen, want het kan hier behoorlijk heet worden!

Bezoek Area 51: Ontdek de geheimen van Nevada’s bekendste mysterie

Als je van mysterieuze plekken houdt, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Area 51 tijdens je roadtrip door Nevada. Deze geheime militaire basis, gelegen in de woestijn van Nevada, is omgeven door mythes en complottheorieën over UFO’s en buitenaardse wezens. Hoewel je niet echt bij de basis zelf kunt komen, kun je wel een rit maken over de ‘Extraterrestrial Highway’ (State Route 375). Onderweg kom je langs het plaatsje Rachel, waar je bij de Little A’Le’Inn kunt stoppen voor een hapje en wat bizarre verhalen van de lokale bewoners.

Great Basin National Park is een verborgen parel tijdens je roadtrip door Nevada

Voor een compleet andere ervaring kun je Great Basin National Park bezoeken. Dit nationale park ligt in het oosten van Nevada, dicht bij de grens met Utah. Het is een oase van rust en natuur. Hier vind je onder andere de indrukwekkende Lehman Caves, een complex van kalksteengrotten dat je kunt verkennen tijdens een rondleiding. Ook de top van Wheeler Peak, de op één na hoogste berg van Nevada, is een aanrader voor de avontuurlijke reiziger. In de winter kun je hier zelfs skiën! Eén van de mooiste ervaringen in Great Basin National Park is het bekijken van de sterrenhemel. Omdat er in de omgeving weinig lichtvervuiling is, zijn de sterren hier helderder dan op veel andere plekken in de VS. Vergeet dus niet om ’s avonds naar boven te kijken en je te verwonderen over de melkweg.

Reno is het kleine zusje van Las Vegas

Hoewel Reno vaak in de schaduw staat van Las Vegas, heeft deze stad aan de voet van de Sierra Nevada-bergen veel te bieden. Reno staat bekend als ‘The Biggest Little City in the World’ en heeft een gezellige, relaxte sfeer. Breng een bezoek aan het National Automobile Museum, waar je een gave collectie klassieke auto’s kunt bewonderen. Of maak een wandeling door het Midtown District, een hippe buurt met leuke boetiekjes, cafés en street art. Voor wie van natuur houdt, ligt Lake Tahoe op slechts een uurtje rijden van Reno. Dit schitterende bergmeer is de perfecte plek voor watersporten in de zomer en skiën in de winter. Een uitstapje dat je zeker moet overwegen tijdens je roadtrip door Nevada.

Burning Man Festival is een unieke ervaring in de Black Rock Desert

Als jij je roadtrip door Nevada plant in de late zomer, probeer dan een bezoekje aan het Burning Man Festival mee te pakken. Dit unieke evenement, dat jaarlijks plaatsvindt in de Black Rock Desert, is een samensmelting van kunst, zelfexpressie en contacten leggen met andere vrije geesten. Een hele week lang creëren de deelnemers een tijdelijke stad, compleet met kunstinstallaties, themakampen en allerlei creatieve uitspattingen. Het is een ervaring als geen ander, maar wel eentje waarvoor jij je goed moet voorbereiden. En je moet je ticket van tevoren ook zeker gekocht hebben!

Boek meteen de perfecte accommodaties tijdens roadtrip door Nevada

Boek meteen de perfecte accommodaties tijdens je roadtrip door Nevada om je reis nog fijner te maken. Kies je voor een verblijf in een luxueus hotel in Las Vegas, een gezellige B&B in een klein woestijnstadje, of wil je juist kamperen onder de sterrenhemel in één van de prachtige natuurparken? Er zijn genoeg opties voor iedereen op onze website terug te vinden. Door vooraf te reserveren, zorg je ervoor dat je na een dag vol avontuur altijd een comfortabele plek hebt om uit te rusten en je op te laden voor de volgende stop tijdens je roadtrip door Nevada.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *